Water

“In een nieuwe samenleving benutten we de geneeskrachtige en helende effecten van water. We streven ernaar om onze watervoorziening weer in harmonie met de natuur te brengen. We onderzoeken de effecten van positieve intenties op watermoleculen.”

Water is de belangrijkste bron van leven. Zonder water is er geen leven. Onderstaand belichten we het levenswerk van Dr. Batmanghelidj, Viktor Schauberger en Dr. Masaru Emoto. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de hedendaagse inzichten over de geneeskrachtige eigenschappen van water; hoe water zijn natuurlijke levenskracht terug kan krijgen door het in harmonie met de natuur te laten bewegen; en over de effecten van gedachten, intenties en woorden op water.

En verder vind je onderaan deze pagina meer informatie over een mooi initiatief van Stichting ‘Het pad der natuurlijke energie’. Zij zijn onlangs gestart met het bundelen van kennis en het analyseren van water. Water is een boeiend onderwerp waar veel over valt te zeggen.

Geneeskracht van water

Water is de basis van al het leven. Het menselijk lichaam bestaat zelfs voor zo’n 75% uit water. Water heeft een uitzonderlijk oplossend vermogen, waardoor het een ideaal transportmiddel is om voedingsstoffen voor alle delen van ons lichaam op de juiste plaats af te leveren en afvalstoffen af te voeren. Als er te weinig water beschikbaar is, kan er onvoldoende zuur worden afgevoerd. Het zuur ontstaat als afvalproduct van de verschillende chemische reacties die in de cel plaatsvinden. Onze gezondheid is dan ook afhankelijk van de kwaliteit en kwantiteit van het water dat we drinken.

De Iraanse dokter Fereydoon Batmanghelidj (1931-2004) heeft baanbrekend onderzoek verricht op dit terrein, waarbij hij de relatie tussen onbewuste chronische uitdroging en gezondheidsklachten heeft aangetoond. Een tekort aan water veroorzaakt pijn en kwalen zoals hartaandoeningen, astma, allergieën, hoge bloeddruk, maagzuur, diabetes, infecties, depressie, slaapstoornissen, gebrek aan energie, botontkalking, etc. Dit kan voorkómen en behandeld worden door de regelmatige inname van water te verhogen. Het lichaam kan door het versterken van het van nature aanwezige zelfgenezend vermogen deze kwalen zelf oplossen.

Helaas zijn de commerciële gezondheidszorg en de farmaceutische industrie niet geïnteresseerd in water als eenvoudige, natuurlijke oplossing. Er valt geen geld aan te verdienen. In plaats van symptomen die door uitdroging ontstaan met medicijnen te bestrijden, raadt dokter Batmanghelidj aan meer water te drinken. De boodschap van Dr. Batmanghelidj aan de wereld is dan ook: “Je bent niet ziek, je hebt dorst. Behandel dorst niet met medicijnen”.

Het recept is heel eenvoudig: drink per dag minimaal 30 ml water per kilogram lichaamsgewicht (dat is zo’n 10 glazen/2 liter per dag). Het gaat hierbij om water en dus niet om frisdrank, vruchtensap, melk, koffie, groene thee, e.d. Omdat je door het vele drinken ook mineralen en zout verliest, adviseert hij om elke dag 3 tot 4 gram (een halve theelepel) ongeraffineerd zeezout te nemen. ‘Normaal’ zout is geraffineerd en bevat nauwelijks nog mineralen, dus je kunt beter Keltisch zeezout gebruiken. Je kunt hier bijvoorbeeld een ‘Sole’ van maken.

Water in harmonie met de natuur

De Oostenrijkse boswachter Viktor Schauberger (1885–1958) wordt beschouwd als een pionier van het moderne wateronderzoek en de holistische observatie van de natuur. Reeds in de eerste helft van de 20e eeuw waarschuwde hij voor de gevolgen van de exploitatie van het milieu. Als uitweg pleitte hij voor een radicale herbezinning en voor de ontwikkeling van totaal nieuwe concepten van energieproductie, in harmonie met de natuur. Schauberger formuleerde zijn ‘C&C-principe’: eerst moet men de natuur begrijpen, en dan moet men haar kopiëren (‘Comprehend and Copy Nature‘).

Afb. Vortex | Chris Rimmer, Flickr

Door de natuur te bestuderen kwam Schauberger tot de conclusie dat water een levende entiteit is: “Behandel water als een levend lichaam; het moet ademen, bewegen en voeding (mineralen) tot zich nemen”. Leidingwater heeft een lange rechte weg afgelegd voordat wij het uit de kraan tappen. Daarnaast heeft het allerlei chemische reinigingsprocessen ondergaan, waardoor het zijn energetische waarde verliest.

Maar wat blijkt? Als water kan meanderen en kolken, zo ontdekte Schauberger, krijgt het zijn natuurlijke levenskracht weer terug. “Vitaal water draagt bij aan een gezond, fit en vitaal lichaam”. Het principe van de watervitalisator is bedacht door Schauberger om leidingwater weer ‘levend’ te maken. Door de wervelende beweging regenereert het water en krijgt daardoor zijn oorspronkelijke levensopbouwende krachten terug.

Water als informatiedrager

Dr. Masaru Emoto (1943-2014) was een Japanse onderzoeker die vooral bekend is geworden door zijn opzienbarende onderzoek naar de structuur van watermoleculen. Hij fotografeerde via een microscoop bevroren ijskristallen, van water dat aan verschillende externe omstandigheden was blootgesteld.

Emoto kwam hierbij tot de conclusie dat gedachten, intenties en woorden effect hebben op de energetische structuur van water. IJskristallen die bijvoorbeeld waren blootgesteld aan positieve woorden, gedachten, emoties of muziek, vormden prachtige geometrische vormen. Terwijl water dat was blootgesteld aan negatieve woorden, gedachten en emoties resulteerde in lelijke, misvormde kristallen. Bekijk HIER zijn fotocollectie en verwonder je over de vele verschijningsvormen van watermoleculen.

Dr. Emoto heeft diverse boeken gepubliceerd, waaronder ‘De Boodschap van Water’. Helaas zijn deze boeken inmiddels uitverkocht. Hij kreeg met name bekendheid door de film What the Bleep Do We Know!?. In deze film werd o.a. uitgebeeld wat het effect van emoties en intenties is op de watermoleculen in ons eigen lichaam, waarmee ze ons welbevinden beïnvloeden. Onderstaand kun je een korte gedenkwaardige scène uit de film bekijken (5 min.) en zie je aan het eind ook informatie over het experiment van Emoto met rijst.

https://www.youtube.com/watch?v=F5ao9xd1N9A

Aangezien de wereld en wijzelf voor zo’n 70% uit water bestaan is dit baanbrekend onderzoek geweest. “Als gedachten dat met water doen, wat zouden onze gedachten dan met ons kunnen doen?“. Dat is een interessante gedachte om in jezelf eens verder te onderzoeken. Uiteindelijk bestaat alles uit energie, frequenties en vibraties.

Mooi initiatief voor wateronderzoek

Stichting Het pad der natuurlijke energie is onlangs gestart met een heel interessant initiatief. De stichting signaleert o.a. dat de toegang tot schoon (drink)water een probleem is. Water is tegenwoordig vervuild met resten van medicijnen, chemicaliën en zware metalen. Ze zoeken financiering voor een mobiel laboratorium, zodat zij water kunnen gaan analyseren en aan ons allen kunnen laten zien wat de resultaten zijn.

Het is de bedoeling om alle kennis uit heden en verleden te bundelen en publiceren. Inspiratie vinden ze bij Viktor Schauberger, Nikola Tesla, Wilhelm Reich, Justus von Liebig en Benoit Mandelbrot. De oprichters van de stichting zijn Sven Hulleman, Vincent van Orsouw en Jeroen de Cocq van Delwijnen. In onderstaande video kun je de eerste opstart zien, waarbij Sven zich afvraagt wat nou echt gezond drinkwater is.

In de komende tijd gaan ze allerlei waterfiltratiemethoden met elkaar vergelijken en interviews houden met allerlei (ervarings)deskundigen. Mocht je zelf een visie hierover hebben, dan kun je contact met Stichting Natuurpad opnemen. Wellicht ook interessant om te bekijken is deze podcast van Jorn Luka met Sven Hulleman over o.a. de Pallas waterfilter. Wij hebben geen eigen ervaringen met deze waterfilter, dus onderzoek het vooral ook zelf voordat je het eventueel aanschaft.

Aangezien ons lichaam en de Aarde voor het grootste deel uit water bestaan, is het heel belangrijk dat we ons (drink)water optimaliseren zodat we een gezonde samenleving kunnen creëren.

Meer informatie

Boeken


- Aanvullingen zijn van harte welkom. Daarmee kun je ook anderen inspireren! -